Újdonságok, tippek, ajánlók

2016. október 19. 19:49 - escapebudapest

Tipp: ismerd, akikkel játszol

Gyakran megesik velem, hogy olyan csapatba kerülök, ahol egy-két embert nem ismerek. Az ilyen helyzetek tudnak "veszélyesek" lenni (legalábbis a sikeres megoldás szempontjából), így összeszedtem, hogy mire figyeljetek.

person-731151_1280.jpg

Ha mindenkit ismersz a csapatban, szuper helyzetben vagy, hiszen nagyjából lehet sejteni, hogy Zsolti fog irányítani, Dóra sokat félrebeszélni és Barnára szűk szava ellenére is figyelni kell, mert a leghasznosabb tanácsokat tudja az orra alá motyogni. 

Ilyenkor gördülékeny a csapatmunka és viszonylag garantált a siker. Most azoknak a csapatoknak próbálok segíteni, akiknél nem megy ilyen simán a kommunikáció és ismerkedés.

 

Sziasztok, Máténak hívnak...

 

mutatkozik be a késve érkező. Már a helyszínen vagyunk, mikor Máté lihegve megérkezik. A helyzet nem csak azért ciki, mert már 5 perce játszanunk kéne, de jön a kötelező bemutatkozás. Mátét csak egyvalaki ismeri, így az összes többi játékosnak be kell mutatni. Vajon Máté milyen? Visszahúzódik, mert alig ismer valakit? Vagy arrébb túr mindenkit és egyedül söpör végig a rejtvényeken? Hát majd kiderül...

Játék végére már nagyjából sejtjük az új srác jellemét, ami vagy pozitív vagy negatív. Bocs, Máté.

man-person-hat-fur.jpg

 

De mégis, akkor hogy kéne?

 

Találkozzatok valami semleges helyen a játék előtt. Igyatok meg egy kávét vagy sört, így egy alapvető taktikát is meg tudtok beszélni az ismerkedésen kívül. Máté is hálás lesz, mert "bevettétek" a csapatba és ti se túrjátok ki véletlenül. 

coffee-690171_1280.jpg

Másik eset, a fele-fele.

 

Vagyis a fele csapat ismeri egymást- és a másik fele is. Ki kihez tartozik? Kinek mi a neve? Hogy szólítsátok meg egymást a játékban? Az idő nyomása alatt ilyenekkel nem fogtok törődni, így érdemes ebben az esetben is előtte bemutatkozni, esetleg kávézni egyet és ha nagyon szétválna a beszélgetés, akkor hozd újra össze a csapatot: szólj oda valakinek a másik klikkből, hogy volt-e már játszani szabadulós játékban és hogy tetszett neki. 

 

Én vagyok Máté.

 

Talán ez a legrosszabb eset, mikor csak egy embert ismersz az ötből. Nagyon figyelj bemutatkozásnál, hogy megjegyezd mindenki nevét. Csodát úgysem tudsz egyedül tenni, de igyekezz csapatban dolgozni. Ha viszont a játékban derül ki, hogy te vagy a csapat esze, akkor vegyél vissza az arcodból és hagyj mást is érvényesülni. Nem az a lényeg, hogy te oldod meg a legtöbb feladatot, hanem hogy jó legyen a hangulat.

person-731151_1280.jpg

 

Ismerkedjetek a program előtt, így a játékban nem lesz kellemetlen, hogy idegenekkel játszol. Hiszen a csapatmunka a lényeg, ugye.

 

 

Képek: pixabay, pexels

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadulosjatekbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr5311822439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Újdonságok, tippek, ajánlók
süti beállítások módosítása